Saturday, April 9, 2011

Katten Gustaf specialé (in swedish)

INGREDIENSER:
2 st Morötter
1 st Squash
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
1 st Chilifrukt, röd
1 msk Olja
1 burk Krossade tomater
2 dl Kokbar lätt creme fraiche
0,5 tsk Socker
0,5 tsk Svartpeppar
1 nypa Blad från färsk basilika
250 gram Frusen bladspenat, tinad
150 gram Fetaost
9-12 st Lasagneplattor
100 gram Riven ost
Ett gäng gröna oliver
3 msk Hemmagjord vitlöks creme fraiche

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar.
2.
Hacka oliverna, löken, vitlöken och chilin.
3. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna ca 5 min. Tillsätt squashen, tomaterna, creme fraiche, oliverna och kryddorna utom basilikan. Jag tog nästan en hel chili + en del peppar, men smaka av om du inte vill ha det för starkt, justera hellre allteftersom. Jag saltade lite extra, men tänk på att fetaosten är salt så ta inte för mycket. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt sedan basilikan.
4. Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås (jag la till hemmagjord vitlöksås på toppen för att få det krämigare) och sist den rivna osten.
5. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

MATLAGNINGSMUSIK:
* Deathbreat - Let it stink
* Logh - A sunset panorama

Verkar finnas en uppsjö av lasagnerecept men just detta är taget härifrån. Maten avnjöts till en bankrånarrulle från 1996.

No comments: